Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze shromáždění

7. 2. 2022

Podle přiložené prezenční listiny byli přítomni vlastníci jednotek, kteří disponují 58,83 % spoluvlastnických podílů vlastníků jednotek na společných částech domu, tj. 58,83 % hlasů všech vlastníků.
Shromáždění vlastníků bylo usnášeníschopné a probíhalo za zvýšených hygienických podmínek dle doporučení KHSJM ze dne 19.01.2022
Program jednání:
1. Zahájení, volba ověřovatele zápisu
2. Volba statutárního orgánu
3. Schválení účetní závěrky roku 2020
4. Informace o hospodaření domu za rok 2021 a aktuální stav DZOI
5. Schválení převodu výnosu z nebytových prostor do fondu oprav
6. Různé
7. Závěr
Průběh jednání a přijetí usnesení:
1. Zahájení, volba ověřovatele zápisu
Jednání shromáždění společenství vlastníků zahájil a jeho průběh řídil pan Zdeněk Mahelka, člen představenstva družstva a provozně-technický náměstek SBD Průkopník. Přivítal přítomné vlastníky a hosty, pana Romana Hrozka (vedoucího technického referátu SBD Průkopník), pana Rolanda Stroblíka (místopředsedu představenstva a ekonomického náměstka SBD), a paní Danielu Dvořákovou (SBD Průkopník) která konstatovala, že dle prezenční listiny jsou na Shromáždění přítomni vlastníci jednotek, kteří disponují 58,83 % hlasů a schůze je tak usnášeníschopná. Následně bylo přistoupeno k volbě ověřovatele zápisu. Do této funkce byla navržena paní Šárka Schmerková, spoluvlastník prostoru 2126/B005 – dle přiložené prezenční listiny.
Usnesení: Shromáždění společenství vlastníků jednotek schvaluje navrženého ověřovatele zápisu.
Hlasování: pro 100 % hlasů přítomných vlastníků (tj. 58,83% z celkového počtu všech hlasů), proti 0 %, zdrželo se 0 %
Usnesení bylo schváleno.

2. Různé
Aniž by se hlasovalo o změně pořadí projednávaných bodů, někteří vlastníci zahájili diskuzi a tak, namísto bodu 2, se projednával bod 6) Různé. V rámci diskuze zazněly připomínky k již dříve schválené revitalizaci bytového domu a jejímu financování, což ale nemohlo být předmětem programu dnešního shromáždění vlastníků. Vzhledem k tomu, že nikdo z vlastníků zákonným způsobem přijatá rozhodnutí společenství související s revitalizací domu nezpochybnil, je třeba se výsledkem hlasování, které je projevem většinové vůle vlastníků bytových jednotek SVJ Klímova 2-10 a Zborovská 33, řídit. Zazněla také z části oprávněná kritika, proč se již dlouho nekonalo shromáždění vlastníků, což ovšem bylo – kromě roku 2019 – způsobeno nouzovým stavem v rámci dodnes trvající pandemické situace. I dnešní shromáždění bylo přístupné jen za dodržení přísných protiepidemických opatření.
Pořadí dalších bodů se pak o 1 posunulo až po bod 7, který zůstal beze změny. Před projednáním dalšího bodu „Volba statutárního orgánu“ odešla paní Tichopádová, se spoluvlastnickým podílem 0,80%. Přítomni jsou nadále vlastníci, kteří disponují 58,03% spoluvlastnických podílů vlastníků jednotek na společných částech domu, tj. 58,03% hlasů všech vlastníků jednotek, Shromáždění je i nadále usnášeníschopné.
3. Volba statutárního orgánu
Vzhledem k tomu, že dne 16.01.2022 skončil mandát SBD Průkopník, který byl zvolen před pěti lety naším statutárním orgánem, bylo zahájeno hlasování o volbě nového statutárního orgánu. Protože se žádný kandidát z řad vlastníků jako zájemce o tuto funkci nepřihlásil, bylo hlasováno o volbě SBD Průkopník, jako statutárního orgánu SVJ Klímova 2,4,6,8,10 a Zborovská 33, na další 5-ti leté období.
Usnesení: Shromáždění společenství vlastníků jednotek schvaluje SBD Průkopník statutárním orgánem
SVJ Klímova 2,4,6,8,10 a Zborovská 33.
Hlasování: pro 70,98 % hlasů přítomných vlastníků (tj. 41,19 % hlasů všech vlastníků), proti 29,02 % hlasů přítomných vlastníků (tj.16,84 % hlasů všech vlastníků), zdrželo se 0%
Usnesení bylo nadpoloviční většinou hlasů přítomných vlastníků schváleno.
4. Schválení účetní závěrky roku 2020
Pan Mahelka přednesl výsledky účetní závěrky roku 2020. Ing. Musilová přišla s dotazem, proč se vlastně účetní závěrky za minulý nebo předminulý rok schvalují, když se na hospodaření nedá už nic změnit. Pan Stroblík odpověděl, že to vyžaduje zákon.
Usnesení: Shromáždění společenství vlastníků jednotek schvaluje účetní závěrku roku 2020.
Hlasování: pro 70,26 % hlasů přítomných vlastníků (tj. 40,77 % hlasů všech vlastníků), proti 24,90 %
hlasů přítomných vlastníků (tj. 14,45 % hlasů všech vlastníků), zdrželo se 4,84% hlasů přítomných
vlastníků (tj. 2,81% hlasů všech vlastníků).
Usnesení bylo nadpoloviční většinou hlasů přítomných vlastníků schváleno.
5. Informace o hospodaření domu za rok 2021 a aktuální stav DZOI
Pan Mahelka seznámil přítomné s hospodařením domu za loňský rok včetně aktuálního stavu DZOI – tzv. „fondu oprav“.

6. Schválení převodu výnosu z nebytových prostor do fondu oprav
Pan Mahelka seznámil přítomné s výší výnosu z nebytových prostor (kadeřnictví), a poté navrhl schválení převodu výnosu z nebytových prostor do DZOI (fondu oprav), a to pro každý účetní rok do odvolání.
Hlasování: pro 100 % hlasů přítomných vlastníků (tj. 58,03% hlasů všech vlastníků), proti 0 %, zdrželo se 0 %
Usnesení bylo schváleno.
7. Závěr
Shromáždění společenství vlastníků jednotek bylo ukončeno ve 21,00 hodin
Originál zápisu vyhotoveného z tohoto jednání bude uložen v dokladech vedených statutárním orgánem na adrese: Průkopník, stavební bytové družstvo, Foltýnova 1, 635 00 Brno (kde je pro vlastníky jednotek k nahlédnutí).
Nedílnou součástí zápisu je prezenční listina.
datum 24. 01. 2022 zapsal Hromada Pavel, ověřila Schmerková Šárka