Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze shromáždění SVJ domů Klímova 2 až 10 a Zborovská 33 konaného 28. 5. 2015

21. 6. 2015

1) Zahájení
2) Vyhodnocení nabídek zájemců o nájem nebytového prostoru
Při dvou cenově srovnatelných nabídkách s nabízeným měsíčním nájmem 6500 Kč byla zohledněna ta, která byla podána dříve.
3) Fond oprav roku 2014
Přítomní byli seznámeni s příjmy a výdaji na fondu oprav, který díky podzimní poskytnuté zápůjčce zaznamenal kladný zůstatek.
4) Od kdy se začne měřit pomocí nových měřičů tepla?
Vzhledem k nově nainstalovaným indikátorům topných nákladů na radiátorech se řešila otázka, kdy bude zahájeno měření.
5) Informace o možnostech financování případné revitalizace bytového domu
Vzhledem ke zhotovené projektové dokumentaci na zateplení zbývajících částí stěn objektu a střechy za odhadovaných 4.6 mil. Kč, byla vlastníkům předložena možnost financování projektu s využitím zápůjčky nabízené SBD Průkopník od jara příštího roku. Zápůjčka ve výši 6 mil. Kč počítá i s výměnou zbývajících oken za izolační dvojsklo v plastu, což je podmínka pro získání dotace „Zelená úsporám“.

6) Úklid ve společných prostorách domu a jeho možné zajištění do budoucna
Nově mohou jednotlivé uklízečky uzavřít na SBD Průkopník smlouvu na
dohodu, aniž by se jim krátila dosud vyplácená částka. Kromě výplaty v hotovosti by jim mohla být odměna vyplácena na libovolný účet. Vlastníci by potom měli přehled o vyplacených částkách ve vyúčtování za úklid domu.
7) Jak odstranit zbývající problémy s hlukem v topení
S ohledem na stížnosti vlastníků v jednotlivých domech byly od prosince loňského roku prováděny nejprve dílčí úpravy na topném systému, později byl vypracován projekt na vyregulování otopné soustavy. V současné době byly vyregulovány domy Klímova 2, 4 a 10 a částečně Zborovská 33.
8) Jak a proč zmodernizovat výměníkovou stanici a kdo v ní bude topit
Vzhledem k tomu, že výměníková stanice již obsahuje modernizované prvky, instalované loni spolu s kotlem, bylo firmou LS Mont nabídnuto pokračování v rekonstrukci. Topit by měl dodavatel první rok zdarma, dále po dohodě.
9) Jak zajistit pravidelnou výměnu vodoměrů po 5 letech a jejich náhradu za vodoměry s dálkovým odečtem od roku 2017
Obdrželi jsme nabídku na celkovou výměnu současných rozvodů ve staré mědi za nový plast od spol. Enbra za cca 1 mil. Kč. Nabídka počítá s kompletní výměnou celého vedení včetně izolace, ventilů a vodoměrů. Nabízené vodoměry jsou velmi přesné a ve stejný okamžik dálkově odečitatelné, což eliminuje nejen případnou lidskou chybu, ale i nepřesnosti vzniklé postupným odečítáním. Lze je pravidelně měnit a cejchovat v souladu s nařízením příslušného zákona.
10) Diskuse
V diskusi vystoupili zástupci domu Klímova 2 a 10, kteří se zajímali o zřízení tzv.“ domácího telefonu“, po vzoru domů Klímova 4 a 6, kde tento systém již řadu let funguje. Alternativně bylo navrženo zvážení částečné výměny vodovodních rozvodů s tím, že by měď na stupačkách a mimo byty mohla zůstat, pokud dostaneme adekvátní nabídku. Bylo zde diskutováno i o „výboru odborníků“ . Ten ale nyní suplují jednotlivé referáty na SBD Průkopník, který je našim statutárním orgánem.

11) Usnesení
a) Nájemní smlouva na nebytové prostory v domě Klímova 10 bude uzavřena s paní Helenou Dundelovou, jakmile bude na místně příslušném stavebním úřadě schválena změna užívání na kadeřnickou provozovnu. Případné úpravy podle požadavku hasičů a hygieny si nájemkyně zajistí na vlastní náklady. Nájemkyně dále zajistí výměnu starých zkorodovaných vstupních dveří za plastové s izolačním dvojsklem s tím, že do výše vyfakturované částky jí bude odpuštěno nájemné. V případě odstoupení od smlouvy ze strany nájemkyně bude učiněna nabídka druhé zájemkyni.
b) Na doporučení výrobce a technického referátu SBD Průkopník bude měření podle nových měřičů tepla zahájeno a následně účtováno od 1. 1. 2016.
c) Úhrady za úklid ve společných prostorách domu, který je zajišťován uklízečkami, lze nově hradit v rámci pravidelných měsíčních úhrad. Podmínkou je souhlas uklízečky s uzavřením smlouvy na dohodu na SBD Průkopník.
d) V rámci projektu vyregulování otopné soustavy budou pokračovat topenářské práce v domech Klímova 6 a 8 a budou dokončeny práce v domě Zborovská 33, které byly v původním projektu opominuty.
e) Modernizace výměníkové stanice, po předchozí havarijní výměně kotle a serva, bude dokončena - dle příslušné nabídky a na základě dále vyprojektovaného a z naší strany opřipomínkovaného schematu zapojení - za cca 326 tis. Kč.
f) S ohledem na předchozí financování tzv. „domácímu telefonu“ v domech Klímova 4 a 6 před lety, je na obyvatelích jednotlivých domů, aby se dohodli a vybrali peníze v hotovosti. Předpokládaná cena je cca 3 tis. Kč na byt.
12) Závěr
Shromáždění bylo usnášeníschopné, přítomnost 52,33 % podle členských podílů.
Zapsal: správce domů Pavel Hromada
Brno, 28. května 2015