Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kam hlásit závady topení

30. 11. 2014

Vlastníci, kteří mají připomínky k chladnému topení se od 1. listopadu 2014 mohou obracet na správce domu nebo na dodavatele, kterému mohou hlásit i havarijní závady na tel. čísle: 736 490 594.

Vzhledem k tomu, že na původně nastavenou ekvitermní křivku, která regulačnímu zařízení určuje jak a kdy topit, byly ze strany bývalého topiče, který zde působil do 31. října 2014, připomínky kvůli údajnému přetápění, byla hodnota ekvitermní křivky snížena, což v současných chladných dnech způsobuje nedotápění otopných těles.

Správce domu se - po připomínkách vlastníků na zimu v bytech - dohodl s dodavatelem na zvýšení hodnoty ekvitermní křivky tak, aby lépe odpovídala současným vnějším teplotám. Vzhledem k tomu, že dům není zateplen je zaveden režim pro nezateplené domy (topí se i v noci). V případě, že by v místnostech docházelo k přetápění doporučujeme použít nastavení termostatického ventilu v rozmezí 3 - 5.

Systém t.č. pracuje na bázi tzv. střídavého nabíjení, kdy v určených časových intervalech cirkuluje teplá voda do kohoutků a poté do topení s tím, že přednost má v případě potřeby kohoutková voda. Navíc, s ohledem na stav izolace rozvodů TUV z roku 1978 (viz fotky níže), může s rostoucí vzdáleností voda chladnout.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Rozvody TUV - stávající stav